Ősforrás Központ

Tát és Tokod között, a Gerecse hegység keleti nyúlványánál, a Tokodi Pincék melletti dombon fekszik az Ősforrás Központ, mely a szerves magyar őshagyomány, s az azt követők által tartott szerek (szertartások) egyik bástyája. Gyönyörű kilátással Tátra, Tokodra, Esztergomra, Párkányra, a Dunára, a Börzsönyre, Pilisre, a Gerecsére, a Visegrádi-hegységre, a Dunazug-hegységre, a Nagy-Getére és a Hegyes-Kőre…

Jelenleg 2 hektár tartozik hozzá, de szeretnénk megnövelni a területet, melynek harmada erdő. A sok kis terasz rejtelmes, meghitt hangulatot áraszt, tele elvonulási, elcsendesülési lehetőségekkel.

Az egyik, termő gyümölcsfákkal szegélyezett tisztáson (Tettek Mezeje) áll a berendezett, fűthető körsátor (jurt, ger, üy), mely szertartások, összejövetelek helyszíne. Mellette épül a fa körház. Egy másik, csengős kapuval szegélyezett tisztáson állnak az izzasztó kunyhók. Egy kis erdő, gyümölcsfák, gyógynövényes kert, sziklakert is része a területnek. Már felállításra került az Áldás Kapu, az Ősök Kopjafája és a Boldogasszony Oltára.

Nagy nyári ünnepünket, melyet 2000. óta tartunk meg “Magyar Naptánc néven, 2010 óta itt ünnepeljük.

A teljes terület közepén nagy ház áll, melynek felső szintje az Ősforrás tanításainak egyik helyszíne. A nagyterem (Nimród Terem) 6×9,5 méteres, padlószőnyeggel borított, körpanorámás, fényes, romantikus hangulatú. Két kis szoba és egy közösségi konyha van még az emeleten. Az Ősforrás tanításai mellett nyílt napok, koncertek, előadások helyszíne.

Az Ősforrás Központ első sorban a ma is élő magyar őshagyomány tanító és elvonulást, elmélyedést segítő központja kíván lenni. Megtartjuk eredendő ünnepeinket régi magyar rend szerint, nem csak szavak szintjén, de a személyes megélés, tapasztalat szerzés igaz élményt adó módján.

Terveink között szerepel egy vendégház építése, a vízrendszer átalakítása, a terület további rendezése, őshonos fák és más növények telepítése.

Szívesen fogadunk jó ötleteket, továbbá munka-, és tárgyi és anyagi felajánlásokat, segítséget.

A saját eseményeken, rendezvényeken kívül lehetőség van hasonló szellemiségű programokra igénybe venni, előzetes egyeztetés alapján.

Legyen ez a hely ősi, természetközeli magyar hagyományunk igazi, méltó központja, ahol áldott, tiszta úton haladhatunk az önmegismerés, felébredés, szeretetteli lét felé…

Felhívás

Az Ősforrás Központ az elmúlt 10 évben sok csodálatos szertartásnak, közösségi eseménynek adott otthont, lehetőséget teremtett a pihenni, feltöltődni vágyóknak. Sokaknak ez csak egy központ, nekünk az otthonunk. Szeretnénk a két hektáros területen tovább szélesíteni a tevékenységünket kertészettel (gyümölcs, zöldség, gyógynövény), kisállat tartással.

A terület közös működtetésére, gondozására, fejlesztésére keresünk néhány lelkes, természet szerető társat, akik elképzeléseink szerint rövidebb-hosszabb ideig itt élnének velünk. Fontos, hogy aki ide szeretne jönni szeresse a központot, a helyet, az embereket, s a szellemi utunk is hasonló legyen…

Felhívás! Kinek szíve megrezdült, nyitott minderre s képes az együtt működésre, jelentkezzen…!

A további részletekért írjatok az osforras@gmail.com címre, vagy hívjatok a 06203634076-os számon.

Szeretettel várom érdeklődéseteket!
Áldás
Sólyom

Támogatás

Ha szeretnéd támogatni a Tengri Közösséget, a Donate gombra kattintva tetszőleges összeget tudsz számunkra eljuttatni Paypal-on keresztül. A küldéshez nem szükséges Paypal fiók, kártyás fizetésre is lehetőséget kínál. Köszönjük!