Az emberek törvényei úgy változnak, ahogy a tudásuk változik. Csak a szellem törvényei maradnak mindíg ugyanazok.

Varjú indián nemzet

Ősforrás-logo

Elméleti és gyakorlati tanítások őseink hagyatéka alapján

Új kezdő csoport indul 2018. január 6-7-én Mosonmagyaróváron
és
2018. márciusában
Debrecenben!

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csoportok Időpontjai


Az ŐSFORRÁS TÁTOS ÖSVÉNY önismereti és gyógyító tanítások, gyakorlatok sora. Őseink hagyományait alázattal, tisztelettel felhasználva, életünket jobban megértő emberekké válhatunk.

 A képzés ajánlott segítő foglalkozásúak: pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichológusok, természetgyógyászok számára, de mindenkinek, akit érdekel a régiek tudása s annak használata a mai életben.

  Alap Szint (12 hétvége, havi egy alkalom)


Melyben az elméleti alapozás után megtanuljuk a legfontosabb technikákat, melyekkel kapcsolatot tarthatunk a láthatón túli világgal, belső erőre tehetünk szert, gyógyító módszereket tanulunk és elindulunk az öntisztítás és őszinte önmegismerés útján:
 • I. Rét: (hétvége): Tiszta források (írott források – a közelmúlt és korunk hagyományőrzői - őseink világképe, vallása, szertartásai, szimbólumai – magyar őstörténet – a négy alapelem)
 • II. Rét: A révülés, lélekutazás (erőgyakorlatok - tűnődés /meditáció/ - kapcsolat a Segítővel és a Tanítóval– révülés /lélekutazás/ - szusz és isz - gyógyítási módszerek alapjai)
 • III. Rét: Lélekgyógyászat (a lélekvesztés, depresszió testi és lelki kezelése – „léleköntés”
 • IV. Rét: Születés, belépés (csillagos bűvölés – újjászületés gyakorlatok – önelfogadás – szellemi kapcsolat az ősökkel – léleksúlyok lerakása – gyógyító és tisztító gyakorlatok)
 • V. Rét: Szeretet, szerelem, párkapcsolat (a női és férfi lét eredendő üzenetei – párkapcsolati sérülések feldolgozása)
 • VI. Rét: Halál és átlépés (őseink halál-képzete, búcsúztató szertartásai – találkozás elmentekkel – haldoklók segítése – felkészülés saját átlépésünkre – küszöb és eresz
 • VII. Rét: Csillagbölcselet (csillagbölcseleti alapismeretek - révülések, lélekutazások a csillagok, bolygók közé – az Univerzum üzenetei személyes életünkben)
 • VIII. Rét: Szabadulás a félelemtől (belső feszültségek, megfelelési kényszerek okozta görcsök oldása – szembesülés félelmeinkkel – bizalom a Teremtésben – félelemoldó gyakorlatok)
 • IX. Rét: Erőtárgyak (erőnövény, szellemi szövetséges keresése - faragások, bőrtárgyak alkotása – személyes erőtárgy készítése)
 • X. Rét: Erőhelyek (erőhelyek a természetben – fák, madarak, patakok, kövek, felhők bölcsessége  – sólyom-nézés, szarvas-nézés)
 • XI. Rét: Kör, örvény, labirintus (szakrális körtáncok  – gyógyító szimbólumok – harmonizálás rezgéssel – gyógyító mozdulatok, szertartások)
 • XII. Rét: Szabadság, Isten (kapcsolat Istennel – elmerülés a Végtelenbe – belső béke és egészség)

 Gyógyító Szint (6 hétvége)

 
Melyben gyógyítókká válhatunk:
 • I. Rét: Masszázsok
 • II. Rét: Gyógyítás az elemekkel
 • III. Rét: Hanggyógyászat
 • IV. Rét: Betegség eltávolítása
 • V. Rét: Csillag-bogozás
 • VI. Rét: Gyakorló Hétvége

Tanít:

 • Sólyomfi-Nagy Zoltán (ősműveltség, táltos-gyakorlatok, gyógyító módok, mozgás, dob és ének…)


Mindennek, mindenkinek van lelke. Az embereknek, állatoknak, növényeknek, köveknek, vizeknek, szélnek, csillagoknak, Napnak, Holdnak, felhőknek, de még a helyeknek is. Ezt a lelket energiának, rezgésnek, erőnek is felfoghatjuk. A TÁLTOSok (régebbi szóhasználattal TÁTOSok) képesek voltak ezeket az energiákat érzékelni, velük kapcsolatba lépni. Mint maga a tátos szó is mutatja, lelküket, érzékelésüket, tudatukat kitárták, kitátották, kinyitották e világ előtt, mely hétköznapi tudatállapotban nem érzékelhető (A "sámán" szó evenki (mandzsu-tunguz) eredetű, jelentése: "az ember, aki, tud". E szót a néprajzkutatók terjesztették el, minden népnek volt (van) saját szava szellemi vezetőire, tudó embereire).Az úgynevezett lélekutazás (ősibb szóval: révülés; rév = átkelő) során a valós világ e szélesebb területén tett céltudatos utazás segítségével hoztak válaszokat kérdésekre, gyógyírt betegségekre, láthattak múltbéli és jövőbéli eseményeket. Mindezt az a felismerés tette lehetővé, mely szerint lelkünk alapvetően két részből áll. Egy úgynevezett kötött lélekből, mely testünket nem hagyhatja el: ennek emlékét őrzi lélekzet (k-val!) és szusz szavunk. A másik rész azonban, melyet szabad léleknek, kútléleknek nevezünk, elhagyhatja testünket, hogy oda később visszatérjen. Ekkor valaki "magához tér". Ezt a részt hívták íznek a régiek nyelvén. A szabad lélek álmaink során is vándorol, de akkor nem tudjuk irányítani.

Noha úgy érezhetjük, a táltosok világa letűnt korok ködös homályába veszett, ez nincs így. Éppen mert ember-, és világszemlélete mély bölcsességről, hatalmas tapasztalatról tanúskodik, elméleti és gyakorlati tanításait mai, felgyorsult, elmagányosodott, betegségekkel és széttöredező emberi kapcsolatokkal terhelt életünkben is alkalmazhatjuk. Sőt, ma legalább akkora szükségünk van rá, mint egykoron.

Az Ösvény tanításainak első célja a révülés (lélekutazás) biztonságos megtanulása. Utazás egy, a hétköznapi tudatunkkal nem érzékelhető világba, mélyebb önmagunk világába, a belső tudás és erő növelése érdekében. Használjuk az éneklés, csörgőzés, dobolás, tánc ősi módjait, megtanuljuk a megváltozott tudatállapot elérését, találkozunk szellemi vezetőnkkel, s elsajátítjuk a különböző gyógyító módszerek alapjait.

Az ŐSFORRÁS TÁTOS ÖSVÉNY nem "táltosképző". őseink hagyományait alázattal, tisztelettel felhasználva, életünket, az ÉLETet jobban megértő emberekké válhatunk. Csodálatos, megható élmények, testi, lelki és szellemi felfedező utak során megtanuljuk az ősi technikák alapjait és erkölcsös, biztonságos használatát a mai életben, hogy önmagunk és mások kérdéseire, égető gondjaira magyarázatot és megoldást találhassunk.


Szeretettel várunk!

Áldás
Sólyomfi-Nagy Zoltán

 
Az Ősforrás Tátos Ösvény tanulóinak jár az Ősforrás Igazolvány, mely számtlan kedvezményre jogosít fel. 

osforras igazolvany mod
 

Képgaléria


készítette | mézgeri | 2014    

TENGERJÓ ÁLDÁS
Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank
A weboldal cookie-kat használ a látogatottság számolásához és a nyelvbeállításhoz.